Home

Counseling

Innerlijk kind werk

Verlies en rouw

Ongewenst kinderloos

Werkwijze

Wie ben ik

Praktische info

Overig

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al bezig met zingeving, groei en bewustzijnsprocessen. Het hoe en waarom van de mens heeft mij altijd gefascineerd. Op jonge leeftijd had ik al het verlangen om verschillende mensen en culturen te ontmoeten. Ik koos daarom voor de studierichting toerisme welke ik volgde in Utrecht. Via Londen en Amerika waar ik werkervaring opdeed in het toerisme arriveerde ik weer in Nederland. Ik heb een aantal jaren in Amsterdam gewoond waar ik werk vond in de zakelijke dienstverlening. Alhoewel ik er veel (levens)lessen heb geleerd is de zakelijke dienstverlening nooit mijn wereld geweest; ik vond deze wereld te onpersoonlijk en kil en miste compassie en bezieling in mijn werk.

Toen ik 28 jaar was ontstond er bij mij een spiritueel bewustzijn. Vragen als ‘is dit het nu’, ‘wat is mijn missie in dit leven’ en ‘waar vind ik bezieling en compassie’ hielden mij bezig. Ik besloot parttime te gaan werken zodat ik meer tijd had om bezig te zijn met cursussen, workshops en lezingen op het gebied van zingeving, persoonlijke groei en bewustzijnsprocessen.

In die periode ontstond ook het verlangen om moeder te worden. Een lange weg van hoop, wanhoop, onderzoeken, twijfel, verdriet, eenzaamheid, pijn en onbegrip volgde. Mijn kinderloosheid kon door de medici niet verklaard kon worden en ik realiseerde mij steeds meer dat niet alles maakbaar is in het leven. Dit samen maakte dat spiritualiteit en het vinden van nieuwe zingeving een steeds belangrijker rol in mijn leven ging vervullen.

Ik zocht naar een nieuwe levensinvulling en vond deze o.a. in het werken met kinderen op de lagere school en in het volgen van opleidingen in de psychosociale hulpverlening. In 2004 heb ik de Innerlijk Kind Therapeuten opleiding gevolgd bij Dick Nijssen aan het Helioscentrum in Heerde. In 2007 ben ik de opleiding Coaching en Counseling gestart aan de Academie voor Coaching en Counselling waarbij ik mij gespecialiseerd heb in verliesbegeleiding. Ondertussen kreeg ik diverse andere verliezen te verwerken op het gebied van werk en relatie. Geleidelijk realiseerde ik mij dat al deze verliezen nodig waren, hoe pijnlijk ook, om inzicht te krijgen in de zin van mijn bestaan namelijk: mijn eigen inzichten en ervaringen ten tijde van verlies en veranderingsprocessen als ook mijn theoretische kennis te verenigen en hiermee dienstbaar te zijn aan de ander.

Ik vind het heerlijk en tevens een voorrecht om mensen te begeleiden op hun levenspad om zo mijn passie – mijn interesse en liefde voor de mens – uit te kunnen dragen in mijn werk.

Terug